Even voorstellen

Le Foulard - Boutique gastronomique sinds 2019

-  Ons verhaal  -

niels_dedier_-_©_Pieter_D'Hoop-37_edited.jpg

De liefde gaat door de maag ... dat was bij Team Foulard ook niet anders.
Emma en Niels leerden elkaar kennen
in Spermalie te Brugge waar Niels zijn opleiding kok
& Emma de richting toerisme volgden .

In 2013 kreeg Niels de kans om deel te nemen aan de Bocuse D’or, waar hij gelauwerd werd als ‘beste commis
en met de winnende chef Peter Aesaert
(Visrestaurant Kelderman, Aalst
het team voor 2013 mocht vormen.


Niels besloot na zijn 7de jaar nog een specialisatiejaar te volgen als beenhouwer te Diksmuide.
Ondertussen zag chef Peter Goossens potentieel in deze jonge en gedreven commis
en kreeg Niels een job aangeboden.
Ruim 4 jaar leerde Niels de finesse van het vak in 'Hof Van Cleve',
waar hij alle aspecten van de keuken onder de knie kreeg:
patisserie, koude keuken, sauzen, vlees, vis, …
 

Emma is als kind opgegroeid tussen het zoete parfum van chocolade,

niet moeilijk als kleindochter van chocolaterie Sukerbuyc. 
In 2014 kon ze haar diploma ‘chocolatier’ in ontvangst nemen.
 

In 2019 was het dan ook een evidentie
dat de oude slagerij van Niels zijn papa (voorheen 'slagerij Filip')
een nieuw concept kreeg
en zo kwam 'LE FOULARD' tot stand.